Дні болю і страху….Трагедія Бабиного Яру

Україну в ХХ столітті спіткало чимало трагедій, серед яких – Голодомор, Голокост, українсько-польський конфлікт та Волинська трагедія, депортація кримсько-татарського народу.

У 2021 році Україна і світ відзначають 80-ті роковини трагічних подій у Бабиному Яру. Бабин Яр в Україні став символом знищення євреїв Європи під час Голокосту. Тільки за два дні 29-30 вересня 1941 р. тут було розстріляно нацистами близько 34 тисяч євреїв.

Декілька наступних років у Бабиному Ярі продовжувалися вбивства десятків тисяч євреїв, а також радянських військовополонених, представників українських націоналістичних груп, ромів, активістів комуністичної партії та інших «ворогів рейху».

29 вересня 2021 р. у Новокорецькій гімназії організовано та проведено уроки пам’яті, приурочені до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

На уроках історії, вчитель історії у 8 та 9 класах, Качуряк Я.Ю. нагадала про події Другої світової війни та злочини тоталітарних режимів, які є організаторами геноцидів. Тисячі людей залишилися в живих завдяки небайдужій та насправді людяній позиції неєврейського населення.

Для учнів 5-9 класів класні керівники провели години спілкування «Стосунки між народами – “свої” та “чужі”». Для учнів 1-4 класів класоводи підготували «Уроки толерантності».

Україна займає четверте місце у світі за кількістю Праведників народів світу, які з ризиком для власного життя та життя своїх рідних, дітей рятували євреїв від нацистського геноциду.

Подвиг цих українців є прикладом справжнього героїзму, важливим моральним уроком історії Голокосту.

Кiлькiсть переглядiв: 143